- Podrobnosti
- sostap
- Rodičovská kategória: študium
- Nadstavbové štúdium
- 2357
Profil absolventa študijného odboru: 2982 L potravinárska výroba
zameranie:
- 01 mäsová a údenárska výroba
- 02 pekárenská a cukrárska výroba
Absolvent uvedeného študijného odboru je kvalifikovaný odborný pracovník, ktorý je schopný samostatne vykonávať odborné činnosti v rôznych oblastiach potravinárskeho priemyslu, kontroly,hygieny a služieb súvisiacich s výživou a potravinárstvom, pre ktoré je podmienkou úplné stredné odborné vzdelanie, a to ako potravinársky technik, technológ vo výrobných prevádzkach, kvalitár, laborant, kontrolór akosti v podnikoch, v obchodných firmách v oblasti predaja potravinárskych výrobkov a stredný technicko-hospodársky pracovník v oblasti kontrolných metód, technického riadenia výroby alebo vo vysokokvalifikovaných robotníckych povolaniach v týchto výrobách.